Shiatsu therapie

``De druk van de handen zorgt ervoor dat de bronnen van leven stromen.``

Goed voor jezelf zorgen is het grootste geschenk dat je anderen kunt geven

Door de jarenlange ervaring in mijn praktijk te combineren met technieken uit diverse gevorderde shiatsu-opleidingen, heb ik een behandelwijze ontwikkeld die direct naar de oorzaak van de problemen kan gaan. Het doel van de behandeling is om het lichaam te verlossen van "stresspatronen" en de natuurlijke levenskracht in het lichaam te stimuleren. De stresspatronen zijn in het verleden opgeslagen in het lichaam en dit kost vaak veel energie om die stress op die plaats in het lichaam vast te houden. Tijdens de behandeling lopen diagnose, behandeling en techniek in elkaar over en werken samen om een diepe transformatie teweeg te brengen in lichaam en psyche.

Even helemaal Zen, lichaam en geest in evenwicht, brengt verandering in het zijn!

Shiatsu stimuleert de levenskracht!

Shiatsu massage is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een zo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd geworden is. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen.

Wat kan shiatsu massage voor u betekenen?

Shiatsu kan helpen bij tal van klachten. Tegenwoordig zijn stress gerelateerde klachten veel voorkomend: nek- en schouderpijn, lage rugpijn, ademhalingsmoeilijkheden, spijsverteringsklachten, overprikkeling, slecht slapen, burn-out, migraine, oververmoeidheid …. Shiatsu kan zowel preventief of als therapie worden toegepast.

Als je komt voor Shiatsu-therapie, zal ik bij de eerste behandeling een diagnose stellen. Om hiertoe te komen, zullen we een intakegesprek houden. Mijn vragen zullen gaan over je daadwerkelijke klachten, maar daarnaast zal ik vragen stellen die voor jou irrelevant lijken. Deze zijn echter noodzakelijk om tot de juiste diagnose en dus ook juiste behandeling te komen. Naast het gesprek, zal ik ook je pols en Hara (buik) voelen en je tong bekijken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van je klacht(en). Ik zal daarom bij de gestelde diagnose een prognose geven. Hierbij geef ik aan hoeveel behandelingen ik denk dat je nodig hebt.

Kleding

De behandeling wordt gegeven zonder massageolie; je houdt je kleding aan.

Voor het eigen gemak en een goede doorstroming van Qi is het raadzaam om dunne, loszittende kleding aan te hebben.

Binnen de Shiatsu therapie gaat men er vanuit dat de mens een eenheid is. Lichaam en psyche werken samen en communiceren door middel van energie. Deze levensenergie circuleert door het lichaam via de meridianen en op die meridianen liggen energiepunten, ook wel tsubo’s genoemd. Door middel van aanraking kan ik de disbalansen in de meridianen en de tsubo’s opsporen. Zowel vanuit de leegte (waar te weinig energie is) als vanuit de volte (waar te veel energie is) kunnen klachten ontstaan.

Door druktechnieken, die in de Shiatsu therapie gebruikt worden, kan de energie gestimuleerd worden waar deze te weinig aanwezig is, getemperd worden waar deze te sterk aanwezig is en verspreid worden waar deze geblokkeerd is. Op deze manier wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om de balans te herstellen gestimuleerd.

– Wilt u dat de oorzaken van de klachten worden aangepakt in plaats van alleen de symptomen?

– Wilt u weten waar uw klachten mee te maken hebben?

– Heeft u alle onderzoeken al gehad, maar er wringt nog steeds iets wat u opgelost wilt hebben?

Maak direct een afspraak en ervaar wat een Shiatsu voor u kan betekenen!

Boek nu!
Contact

Betaalmogelijkheid

Shiatsu therapie komt niet ten laste van uw eigen risico.
Voor onze behandelingen is een verwijsbrief van uw huisarts niet nodig. Betalingen gaan contant of per pin. U ontvangt van ons digitaal uw nota. Deze kunt u doorsturen naar uw zorgverzekering. Shiatsu therapie worden ruim gedekt vanuit het aanvullend pakket, alternatieve geneeswijzen. Heeft u de juiste aanvullende verzekering dan krijgt u geheel of, (een deel van) de behandeling vergoed. Daarvoor kunt u zich vooraf informeren bij uw zorgverzekeraar. Meer info:
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/shiatsu-therapie

Verhinderd?

Bel tijdig (uiterlijk 24 uur van tevoren) om een afspraak te verzetten. Als je zonder goede reden niet op je afspraak komt, wordt de behandeling alsnog in rekening gebracht.

Lid van: VBAG/RBCZ/TCZ/Shiatsu Vereniging Nederland

AGB praktijkcode: 90063621 AGB code zorgverlenersnummer: 90104304

VBAG zorgverlenersnummer: 21708012 RBCZ licentienummer: 171265R

S.V.N registratienummer: 2018077

KVK-INSCHRIJFNUMMER: 69539413

Accreditatie bij: CPION/SNRO/KTNO

Om toezicht te houden of een zorgverlener voldoet aan de westers medische en psychosociale kennis is in 2015 een onafhankelijke instantie opgericht, namelijk het CPION. Bij Helios Medica vinden wij de accreditatie van uiterst belang. Als zorgaanbieder zijn wij aangesloten bij een klacht- en tuchtrecht instanties Quasir en Stichting Zorggeschil.