Shiatsu massage is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een zo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd geworden is. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen.

Wat kan shiatsu massage voor u betekenen?

Shiatsu kan helpen bij tal van klachten. Tegenwoordig zijn stress gerelateerde klachten veel voorkomend: nek- en schouderpijn, lage rugpijn, ademhalingsmoeilijkheden, spijsverteringsklachten, overprikkeling, slecht slapen, burn-out, migraine, oververmoeidheid …. Shiatsu kan zowel preventief of als therapie worden toegepast. Binnen de Shiatsu therapie gaat men er vanuit dat de mens een eenheid is. Lichaam en psyche werken samen en communiceren door middel van energie. Deze levensenergie circuleert door het lichaam via de meridianen en op die meridianen liggen energiepunten, ook wel tsubo’s genoemd. Door middel van aanraking kan ik de disbalansen in de meridianen en de tsubo’s opsporen. Zowel vanuit de leegte (waar te weinig energie is) als vanuit de volte (waar te veel energie is) kunnen klachten ontstaan. Door druktechnieken, die in de Shiatsu therapie gebruikt worden, kan de energie gestimuleerd worden waar deze te weinig aanwezig is, getemperd worden waar deze te sterk aanwezig is en verspreid worden waar deze geblokkeerd is. Op deze manier wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om de balans te herstellen gestimuleerd.

Eigenlijk is Shiatsu dus goed voor iedereen. Het is ontspannend, het heeft een diepe helende werking, het helpt om uw krachten te hervinden en het brengt u dichter bij uw ‘zelf’. Wanneer de leven-energie weer vrij kan stromen wordt het lichaam gezonder en de geest flexibeler.

Wanneer Shiatsu?
  • Shiatsu en/of acupunctuur kan helpen bij vermoeidheid, rugpijn, nek- en schouderklachten, gewrichtspijnen, vochtophoping, slapeloosheid, oorsuizen, depressie, onrust, hoofdpijn, menstruatieproblemen, lage weerstand, spijsverteringsklachten, urineverlies enzovoort. Deze klachten, die vaak ook in combinaties optreden, hebben dikwijls zowel een geestelijke als een lichamelijke oorzaak. Burnout en RSI zijn hiervan typische voorbeelden. Shiatsu beïnvloedt de fysieke én psychologische factoren die bij de meridianen horen en is daarom bij uitstek geschikt voor de behandeling van dit soort ‘dubbele’ klachten. Bij chronische klachten kan Shiatsu en/of acupunctuur verlichting en steun geven, waardoor het gevoel van welzijn verbetert.Wanneer niet?Shiatsu is níet geschikt voor de behandeling van ziektes die met hoge koorts of infecties gepaard gaan. Acupunctuur is wel geschikt voor aandoeningen gepaard gaan met hoge koorts of infecties.
  • Wij bieden verschillende Shiatsu therapieën aan:
  • MEDISCHE SHIATSU Krachtige manuele drukpuntmassage ZEN SHIATSU Even helemaal Zen
  • SHIATSU RYOHO Lichaam en Geest in evenwicht SHIN TAI SHIATSU Stimuleert de levenskracht
  • CENTRAL CHANNEL RELEASE Brengt verandering in het zijn CORRECTIE SHIATSU Structurele correctie
Hoe Shiatsu therapie werkt?

Door de jarenlange ervaring in mijn praktijk te combineren met technieken uit diverse gevorderde shiatsu-opleidingen, heb ik een behandelwijze ontwikkeld die direct naar de oorzaak van de problemen kan gaan. Het doel van de behandeling is om het lichaam te verlossen van “stresspatronen” en de natuurlijke levenskracht in het lichaam te stimuleren. De stresspatronen zijn in het verleden opgeslagen in het lichaam en dit kost vaak veel energie om die stress op die plaats in het lichaam vast te houden. Tijdens de behandeling lopen diagnose, behandeling en techniek in elkaar over en werken samen om een diepe transformatie teweeg te brengen in lichaam en psyche.

Afspraak maken