Er zijn vele aandoeningen die kunnen worden behandeld met acupunctuur

In het westen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van acupunctuur behandelingen. Aanvankelijk was dit vooral bij chronische klachten waarbij de reguliere geneeskunde geen oplossing kon bieden. Tegenwoordig wordt het ook preventief gebruikt; om ziekte te voorkomen en voor het hervinden van een verstoorde balans, zowel lichamelijk als geestelijk.

Een acupunctuur behandeling verhoogt de weerstand van het lichaam.

Acupunctuur vermindert stress en maakt dat het lichaam de gevolgen van stress makkelijker kan opvangen.

Acupunctuur vermindert pijn en stimuleert de levensenergie.

Voor wie zijn onze behandelingen bedoeld?
 • Wij kunnen je helpen bij zeer uiteenlopende klachten. Denk aan bijvoorbeeld pijnklachten, spijsverteringsproblemen (Crohn), slapeloosheid, vermoeidheidsklachten, spanningsklachten, zwanger worden, hooikoorts/allergie, depressie, angstaanvallen, kortademigheid en huidproblemen.Redenen voor u om langs te komen kunnen zijn:U heeft van uw arts gehoord dat er aan uw probleem niets gedaan kan worden of dat u er mee moet leren leven. De klachten blijven terugkomen, de reguliere behandelingen en medicatie werken niet of niet voldoende of geven veel bijwerkingen. Uw eerste voorkeur gaat uit naar natuurlijke middelen in plaats van reguliere medicatie of reguliere behandelingen. U wilt geen symptomen van uw klachten bestrijden maar de oorzaak van uw klachten bij de kop aanpakken. U wilt preventief worden behandeld om klachten te voorkomen en om uw gezondheid optimaal te houden. U bent benieuwd hoe uw gezondheid is gezien vanuit de Chinese Geneeskunde en wil graag advies over uw levensstijl. U bent nieuwsgierig en wil graag ervaren of u acupunctuur prettig vindt.Zorg op maat vinden wij bij Helios-Medica zeer belangrijk. Dit houdt in dat wij u behandelen en adviseren op een wijze die aansluit bij uw persoonlijke situatie en behoefte.Hieronder vindt u een door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) vastgestelde lijst van aandoeningen waarbij Acupunctuur of Shiatsu bewezen werking heeft.
 • Hormonaal:Terugkerende blaasontstekingen, schimmel infecties
  Onvruchtbaarheid, Miskramen
  Vermoeidheid
  Schildklier problemen
  Hoofdpijn en migraineZwangerschap:Misselijkheid, brandend maagzuur
  Herstel na bevalling
  Postnatale depressie
  Overgangsklachten:
  Opvliegers, nachtzweten, prikkelbaarheidMannen:Prostaatklachten
  Ingehouden emoties
  Maag/Darm klachten
  Tennisarm/Golfers-elleboog
  Hoofd/nekpijn
  Postoperatieve convalescentieKinderen:Eczeem, verminderde weerstand
  Terugkerende keel/neus/oor klachten
  hooikoorts, allergie
  Diarree, obstipatie
  Moeilijke fasesEmoties/mentaal:Stress en burn-out
  Angsten, neuroses
  Trauma’s door pesten, seksueel misbruik
  Problemen rond rouw en verlies, depressie
  Moeite met het aangeven van grenzenChronisch:Reumatische klachten en artrose
  Prikkelbaar Darm Syndroom
  Hoge bloeddruk, te hoog cholesterol
Hoe werkt Acupunctuur?

Bij acupunctuur worden hele dunne naalden gebruikt. De acupunctuurnaalden zijn zo dun dat ze nauwelijks voelbaar zijn. Ze worden geplaatst op bepaalde punten die zich bevinden op de meridianen (energiebanen in het lichaam).  Elk punt heeft een eigen invloed op de stroom van energie. Door een naald in een punt te steken wordt de energie in beweging gezet. Door bepaalde technieken waarop de naald wordt ingezet en eventueel wordt gemanipuleerd, kun je energie versterken waar te weinig is, of draineren waar te veel is.

.

Afspraak maken