ZIE HET LEVEN DUIDELIJK!

Geïntegreerd acupunctuur behandelingsprogramma om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van onze patiënten en de onderliggende aandoeningen die verband houden met oogaandoeningen.

Deze behandeling is compatibel met elke aanwezige therapie: homeopathie, fysiek, instrumenteel en heeft geen bijwerkingen. Acupunctuur voor de ogen is ondersteunend, omdat het de fysiologische mechanismen van het lichaam stimuleert voor de verdediging en reparatie van schade veroorzaakt door verschillende ziekten.

AcuNova acupunctuur is een acupunctuur methode ontwikkeld door dr. John Boel, oogarts en acupuncturist in Denemarken. In combinatie met de Klassieke acupunctuur en de westerse moderne acupunctuur een effectieve methode voor het behandelen van de acute en chronische oogaandoeningen. AcuNova Eyecare is onderdeel van de AcuNova acupunctuur speciaal ontwikkeld om acute en chronische aandoeningen van de ogen te behandelen. Met deze methode behandel ik als acupuncturist, met bijzondere aandacht voor de Boel acupunctuurbehandelingen waarin ik gespecialiseerd ben, zowel preventief en behandeling van disfuncties van oogziekten.

 

De meest voorkomende ziekten die ik behandel met deze methode zijn:

Maculopathie

Droge en natte seniele maculaire degeneratie

Glaucoom

Droge ogen

Diabetische retinopathie

Retinale vasculaire occlusie

Retinitis pigmentosa

Voor diegenen die dit soort acupunctuur voor de ogen niet weten, is het belangrijk om te specificeren dat de naalden niet in de ogen worden gefixeerd maar in andere delen van het lichaam (ver van de ogen!). Er wordt met zo min mogelijk naalden gewerkt. Om de doeltreffendheid van de behandeling te versterken is belangrijk een frequente behandeling van de betreffende punten. Wij hebben een behandel pakket samengesteld, deze omvat een frequentie van dagelijks behandelen gedurende 5 tot 7 dagen. De behandeling duurt 1 uur en 30 minuten met een tussen pauze van 30 minuten. Tijdens de behandeling en de dagen daarna wordt de acupunctuur behandeling ondersteunt met vitaminen en mineralen tabletten en kruiden formules die de ogen structuur vitaliseren. Het totaal pakket van deze behandeling variëren afhankelijk van de oogaandoening en wordt voldaan op de eerste behandel dag. Zie www.acunova-eyecare.nl

Over de behandeling

De naalden worden ver van de ogen geplaatst, omdat het principe van reflexologie wordt uitgebuit: een punt wordt gestimuleerd om op een ander punt een resultaat te verkrijgen.

De naalden zijn gemaakt van staal, eenmalig gebruik, steriel en erg dun.

De pijn die wordt gevoeld bij het aanbrengen van de naald is vergelijkbaar met die van traditionele Chinese acupunctuur: het voelt op het moment dat de naald wordt ingebracht en verdwijnt dan, zodat sommige patiënten tijdens de sessie in slaap vallen. In de dagen  na de behandelingen kunt u positieve bijwerkingen krijgen, zoals verzwakking of verdwijning van osteo articulaire pijnen in verschillende delen van het lichaam, betere slaapkwaliteit, algemene ontspanning, tinnitusverzwakking en / of gehoorversterking, temperatuurverbetering in koude handen en voeten en verzwakking of verdwijning van krampen en tintelingen.

Deze behandeling wordt ondersteunt met homeopathie, fysiek, instrumenteel en heeft geen bijwerkingen. Acupunctuur voor de ogen is ondersteunend, omdat het de fysiologische mechanismen van het lichaam stimuleert voor de verdediging en reparatie van schade veroorzaakt door verschillende ziekten.

In 2017 was ik op zoek naar een effectieve therapie voor de behandeling van oogaandoeningen toen ik de site van Prof Boel tegenkwam, evenals talrijke artikelen van buitenlandse kranten. Ik las verhalen van patiënten die een betere zicht hadden gekregen. Dit was echt te veel voor iemand zoals ik, die met een westerse methode is opgeleid en die niet wil dat patiënten worden misleid over een onderwerp dat zo fundamenteel is voor het dagelijks leven, zoals zicht.

Ik vertrok naar Zwitserland, vastbesloten om John Boel te ontmoeten en persoonlijk te verifiëren. Sterk verankerd in mijn overtuigingen en kennis, maar beschikbaar om de resultaten te verifiëren en te evalueren kwam ik in aanraking met de Boel-methode. Natuurlijk, al tijdens de eerste tests, deelde ik met Prof. John Boel Senior de resultaten die werden verkregen met mijn patiënten die werden behandeld met zijn methode.

Hoewel er geen garantie is hoeveel verbetering kan worden gerealiseerd, hebben veel patiënten over de hele wereld Acunova oogacupunctuur geprobeerd en zijn ze geholpen. Zodra de initiële loop van de behandeling is voltooid en we zoveel mogelijk verloren gezichtsvermogen hebben hersteld, richt onze aandacht zich op het behouden van de winsten die we hebben behaald door onderhoudsbehandelingen. Degeneratieve aandoeningen vereisen voortdurend onderhoud en zullen alleen maar erger worden als ze worden verwaarloosd. De frequentie van deze onderhoudsbezoeken varieert, afhankelijk van de specifieke gezondheidsomstandigheden van de patiënt. De meeste patiënten komen vaker terug voor behandelingen gedurende het eerste jaar en gaan daarna verder met onderhoudsbehandelingen.

Acunova-Eyecare

Deze behandeling wordt ondersteunt met homeopathie, fysiek, instrumenteel en heeft geen bijwerkingen. Acupunctuur voor de ogen is ondersteunend, omdat het de fysiologische mechanismen van het lichaam stimuleert voor de verdediging en reparatie van schade veroorzaakt door verschillende ziekten.

Afspraak maken