Acupunctuur

Helios-Medica biedt comfortabele één-op-één zorg en gezondheidszorgoplossingen voor uw welzijn.
Steriel, veilig en super ontspannend!

Acupunctuur is een behandelmethode uit de T.C.M Traditionele Chinese geneeskunde. T.C.M is een verzamelnaam voor een aantal behandelingstechnieken, waaronder acupunctuur, kruiden en voedingsleer. De T.C.M is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest onafscheidelijk zijn en dat de mens en omgeving elkaar beïnvloeden. Indien er sprake is van een disbalans in het lichaam, ontstaan er lichamelijke/emotionele klachten. Disbalans kan worden veroorzaakt door zowel externe omgevingsfactoren, maar kan ook van binnenuit komen.

Acupunctuur is al eeuwenlang onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde. Ook westers onderzoek bewijst de genezende werking van acupunctuur. Acupunctuur is een techniek waarbij dunne naalden op nauwkeurig omschreven punten worden ingebracht. Hierdoor vindt een prikkeling plaats van die lichaamspunten. De acupuncturist herstelt zo een evenwichtsverstoring in het lichaam die ziekte tot gevolg heeft. Tijdens onze acupunctuurbehandeling staat niet de ziekte, maar de genezing centraal. Pijnloze acupunctuur, elektro-acupunctuur en laser acupunctuur plus adviezen kunnen ook deel uitmaken van de behandeling. Wij werken uitsluitend met steriele wegwerpnaalden. Lichaam en geest zijn interactief. Ter ondersteuning van je genezingsproces kan, in overleg, coaching als extra instrument worden ingezet in combinatie met de acupunctuurbehandeling.

Redenen voor u om langs te komen kunnen zijn:

U heeft van uw arts gehoord dat er aan uw probleem niets gedaan kan worden of dat u er mee moet leren leven. De klachten blijven terugkomen, de reguliere behandelingen en medicatie werken niet of niet voldoende of geven veel bijwerkingen.

Uw eerste voorkeur gaat uit naar natuurlijke middelen in plaats van reguliere medicatie of reguliere behandelingen.

U wilt geen symptomen van uw klachten bestrijden maar de oorzaak van uw klachten bij de kop aanpakken.

U wilt preventief worden behandeld om klachten te voorkomen en om uw gezondheid optimaal te houden.

U bent benieuwd hoe uw gezondheid is gezien vanuit de Oosterse Geneeskunde en wil graag advies over uw levensstijl.

U bent nieuwsgierig en wil graag ervaren of u acupunctuur prettig vindt.

 • Hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn
 • Pijn in handen en vingers
 • Nek-, schouder en rugklachten
 • Huidklachten: acne, psoriasis, eczeem, jeuk etc.
 • Slaapproblemen, vermoeidheid, stress
 • Spijsverteringsstoornissen
 • Obstipatie, diarree, buikpijn etc.
 • Menstruatieklachten, overgangsklachten
 • Fertiliteitsproblemen
 • Ondersteuning bij IUI, IVF en ICSI behandelingen
 • Spanningsklachten, nervositeit, angst, depressie
 • Allergieën, hooikoorts, astma, chronische verkoudheid
 • Acute aandoeningen: sportblessures etc.
 • Anti-rook behandelingen en andere verslavingen, overgewicht
 • R.S.I.-klachten, gewricht- en spieraandoeningen

De praktijk bevind zich op de begane grond met ingang. Hierdoor is het ook voor minder validen toegankelijk. De toegangsdeur bevindt zich aan de voorzijde van de praktijk, direct aan het voetgangers trottoir. Er is voldoende mogelijkheid om uw auto kosteloos te parkeren.

Helios-Medica is een professionele praktijk met moderne en traditionele behandelingen

Boek direct een behandeling naar keuze:

Boek nu!
Contact
Acupunctuur komt niet ten laste van uw eigen risico.
Betaalmogelijkheid

Acupunctuur komt niet ten laste van uw eigen risico.
Voor onze behandelingen is een verwijsbrief van uw huisarts niet nodig. Betalingen gaan contant of per pin. U ontvangt van ons digitaal uw nota. Deze kunt u doorsturen naar uw zorgverzekering. Acupunctuur en Shiatsu therapie worden ruim gedekt vanuit het aanvullend pakket, alternatieve geneeswijzen. Heeft u de juiste aanvullende verzekering dan krijgt u geheel of, (een deel van) de behandeling vergoed. Daarvoor kunt u zich vooraf informeren bij uw zorgverzekeraar. Meer info:
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/acupunctuur

De WHO is van mening dat traditionele geneeskunde (TCM) belangrijk is en veelal wordt onderschat. Ze heeft daar een duidelijk standpunt over ingenomen. Het succes van een goede primaire gezondheidszorg wordt gedreven door de toepassing van zowel wetenschappelijke als traditionele kennis en de toegang tot effectieve en betaalbare geneeskunde, waaronder traditionele geneeskunde.

Traditionele, complementaire en integratieve geneeskunde

Acupunctuur: beoordeling en analyse van rapporten over gecontroleerde klinische proeven

Verhinderd?

Bel tijdig (uiterlijk 24 uur van tevoren) om een afspraak te verzetten. Als je zonder goede reden niet op je afspraak komt, wordt de behandeling alsnog in rekening gebracht.

Lid van: VBAG/RBCZ/TCZ/Shiatsu Vereniging Nederland

AGB praktijkcode: 90063621 AGB code zorgverlenersnummer: 90104304
VBAG zorgverlenersnummer: 21708012 RBCZ licentienummer: 171265R
S.V.N registratienummer: 2018077
KVK-INSCHRIJFNUMMER: 69539413

Accreditatie bij: CPION/SNRO/KTNO

Om toezicht te houden of een zorgverlener voldoet aan de westers medische en psychosociale kennis is in 2015 een onafhankelijke instantie opgericht, namelijk het CPION. Bij Helios Medica vinden wij de accreditatie van uiterst belang. Als zorgaanbieder zijn wij aangesloten bij een klacht- en tuchtrecht instanties Quasir en Stichting Zorggeschil.