Aandoeningen

Behandelingen

Bij Helios-Medica bieden wij therapieën die een brug slaan tussen zowel conventionele als natuurlijke geneeskunde en integreren deze met de helende krachten van de natuur. We zijn bedreven in het helpen van mensen met een breed scala aan aandoeningen, waaronder, maar niet beperkt tot:

Sportblessures

Wij passen bij Helios-Medica meerdere therapieën toe, zoals massage (tuina, shiatsu), cupping, moxa, externe kruidenpleisters en -lotions of qi gong, allemaal met het doel de doorbloeding te herstellen, de afvoer van kapot weefsel te verbeteren door de lymfestroom op gang te houden en het vastzittende bindweefsel soepel te maken. Ook zetten wij inwendig kruiden in, om het lichaam te ondersteunen en de balans te laten terugvinden.

Kinderwens

Op het gebied van gynaecologie en ook vruchtbaarheid heeft de Chinese geneeskunde al duizenden jaren kennis en kunnen de geneeswijzen vruchtbaarheid bij zowel vrouwen als mannen vaak sterk verbeteren. Chinese kruiden en acupunctuur versterken de kwaliteit van het bloed en bloedtoevoer naar de baarmoeder en eierstokken, wat de eicelkwaliteit kan verhogen. Ook hormonen kunnen worden gereguleerd en daarmee de temperatuur in het lichaam, wat de kwaliteit van het slijmvlies ten goede komt. Het baarmoederhalsslijmvlies kan verbeteren, waardoor het zaad makkelijker naar de baarmoeder kan zwemmen. Baarmoederslijmvlies van hogere kwaliteit kan een bevruchte eicel beter voeden, wat de kans op zwangerschap veel groter en de kans op miskraam veel kleiner maakt. Eileiders kunnen vrij worden door kruiden, acupunctuur en veranderingen in voeding.

Overgangsklachten

Wat kan Helios-Medica bij overgangsklachten betekenen?
Uit onderzoeken is gebleken dat acupunctuur overgangsklachten kan verminderen. Het werkt minstens zo effectief en soms beter dan hormoontherapie. Ook met de Chinese geneeswijze moxa zijn resultaten te behalen, evenals met Chinese kruidengeneeskunde. Massagetechnieken, zoals tuina en shiatsu en bewegingsoefeningen uit qi gong kunnen helpen om te ontspannen en dragen bij aan het algemeen welbevinden. Een TCG-therapeut zal dan ook meestal een combinatie van methoden toepassen.

Naturopathie

Shiatsu helpt het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam.

Neurologie

Neuroacupunctuur is een moderne acupunctuurtechniek die traditionele Chinese naaldmethoden en hoofdhuidacupunctuur integreert met westerse medische kennis van neurologie, neurowetenschappen en neurologische revalidatie.

Gynaecologie

Lukt het jullie niet om zwanger te worden?
Wanneer een stel het langer dan een jaar gericht probeert en het lukt niet, spreek je van verminderde vruchtbaarheid. Ongeveer 17% van de koppels zoekt vervolgens hulp.

Sportblessures
Kinderwens
Overgangsklachten
Naturopathie
Neurologie
Gynaecologie
Uw gezondheid, onze zorg!

Neem vandaag nog contact met ons op!

Via dit formulier kunnen wij geen specifieke gezondheidsvragen beantwoorden. Heeft u vragen over onze dienstverlening of wilt u aanvullende informatie, gebruik dan dit formulier.

Als u specifiek advies over uw gezondheid zoekt, bel dan 03465-54084 om een afspraak te maken.

Contact
FAQ

Veel gestelde vragen

Voor welke genezingstechnieken staan holistische artsen in?

Shiatsu therapie en Acupunctuur worden ruim gedekt vanuit aanvullende pakket, alternatieve geneeswijze. Heeft u de juiste aanvullende verzekering dan krijgt u geheel of, (een deel van) de behandeling vergoed. Daarvoor kunt u zich vooraf informeren bij uw zorgverzekeraar.

Indien de behandeling het toelaat, wordt er over de kleding heen gewerkt. Het is belangrijk om tijdens de behandeling gemakkelijke en soepele kleding te dragen.

Bij shiatsu is een diagnose belangrijk. We kijken en vragen naar het functioneren van je lichaam op dat moment. We zoeken naar de disbalans in het lichaam en hoe deze te behandelen. Dit is nodig om de oorzaak van je klacht te achterhalen voordat we gaan behandelen. Je kunt denken aan vragen over het ontstaan van je klacht, dagritme, slaappatroon, eetpatroon, urine en ontlasting. Er wordt dus niet uitsluitend op de spieren gewerkt, maar vooral op een dieper niveau om de circulatie van bloed en Qi levensenergie in het lichaam te bevorderen.

De voordelen van shiatsu therapie voor je gezondheid gaan verder dan alleen het oplossen van kwalen en pijnen. Aandacht, voeding en leefstijl adviezen, evt. oefeningen.

Helios-Medica is centraal gevestigd in Maarssen (Utrecht). Wij geven reiki, shiatsu therapie & massages, acupunctuur behandelingen in een straal van 30 km vanaf Maarssen. O.a. in Hilversum, Amersfoort, Leidsche Rijn, Vleuten, Breukelen, Woerden, Nieuwegein en Zeist.